Hlavní obsah

Ojeté volkswageny jsou nejdražší v Libereckém a Pardubickém kraji

Novinky, maž

Podle údajů serveru Sauto.cz nejčastěji nabízené značky německé provenience tvoří téměř třetinu inzerce. Z toho více než polovina patří značkám Volkswagen a Opel. Zajímavé je, jak se liší prodejní ceny v jednotlivých krajích.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

VW Golf (VII)

Článek

Z interních statistik serveru Sauto.cz (provozuje jej Seznam.cz), v současnosti obsahujících 57 tisíc aktivních inzerátů, lze vyčíst mnoho zajímavých údajů. Nejobvyklejší německou značkou mezi inzerovanými ojetinami je Volkswagen (7 tisíc inzerátů).

Mimochodem nejvyšší průměrný nájezd mezi německými vozy mají značky Mercedes-Benz, BMW a právě Volkswagen. U všech jmenovaných se pohybuje nad 160 000 kilometry a v průměru jsou vozy devět let staré.

Zajímavé je, že ojetý volkswagen lze pořídit napříč regiony vesměs za stejnou cenu. Hlouběji do peněženky zájemce ovšem sáhne v Libereckém a Pardubickém kraji, v průměru zaplatí až o 28 000 korun více než jinde. Cena samozřejmě v tomto případě neodráží skutečný stav vozidla či jeho výbavu, jde o průměrné částky rozdělené dle krajů.

Foto: Sauto.cz

Průměrné ceny ojetých volkswagenů v ČR

Větší cenový rozdíl u Opelu

Větší rozdíl je patrný u modelů Opel. Nejdráž vyjde opel v Olomouckém kraji a na Vysočině. Zde je v porovnání s celorepublikovým průměrem cena vyšší o 70 000 korun, v Praze stojí o 35 000 korun více než v průměru (více viz přiložené grafy).

Průměrná cena ojetého Volkswagenu se v ČR pohybuje okolo 219 000 korun, Opel pak pořídíte o 49 000 Kč levněji. Průměrný rok výroby je u obou značek shodný - 2006.

Foto: Sauto.cz

Průměrné ceny ojetých opelů v ČR

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám