Hlavní obsah

Toyota i letos prodává nejvíce aut, na paty jí šlape Volkswagen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej japonské automobilky Toyota Motor v letošním prvním čtvrtletí meziročně klesl o 2,5 procenta na 2,52 miliónu vozů. Oznámila to firma. Udržela si však vedoucí pozici na světovém automobilovém trhu před německým koncernem Volkswagen.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Druhé místo obsadil německý konkurent Volkswagen, který již minulý týden ohlásil nárůst prodeje o 1,8 procenta na 2,49 miliónu vozů. Za Volkswagenem následuje americký rival General Motors, jehož čtvrtletní prodej stoupl o dvě procenta na 2,4 miliónu vozů.

Toyota se nyní podle agentury AP potýká se slabou poptávkou na japonském trhu. Firma v lednu uvedla, že v celém letošním roce počítá s poklesem globálního prodeje o jedno procento. Podle některých odborníků by tak japonskou firmu mohl v čele světového automobilového trhu vystřídat Volkswagen, jehož součástí je i mladoboleslavská Škoda Auto.

V celém loňském roce Toyota zvýšila prodej o tři procenta na 10,23 miliónu vozů. V čele světového automobilového trhu se tak udržela již třetí rok za sebou. Prodej Volkswagenu loni stoupl o čtyři procenta na 10,14 miliónu vozů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám