Hlavní obsah

Škoda dodá pro šampionát 50 aut, ponesou jména domácích legend

Již potřiadvacáté bude hokejové mistrovství světa podporovat automobilka Škoda, která předala oficiální vozový park pořadatelům šampionátu v Praze a Ostravě. Flotila čítá 50 vozů, poslouží především pro přepravu hostů mezi oběma arénami, letišti, hotely a dalšími místy. Jednotlivé vozy ponesou jména českých a československých hokejových legend.

Foto: Škoda Auto

Škoda dodá 50 vozidel, včetně několika superbů III. Octavií je nejvíce.

Článek

Vozy najedou během MS dohromady přibližně 250 000 kilometrů. Při příležitosti letošního turnaje jsou vyvedeny v národních barvách bílé, červené a modré.

Mezi jmény, která se na nich objevují, jsou například Jiří Holeček, Jaroslav Pouzar, Vladimír Martinec, Ivan Hlinka, Karel Gut a řada dalších velkých postav hokejové historie. Zastoupení mají ale i dosud aktivní hráči jako Tomáš Rolinek, Pavel Patera či Jaromír Jágr, který se s velkou pravděpodobností představí na šampionátu jako hráč.

„Dost mě to překvapilo, když přišli s tím nápadem, že auta budou pojmenována po bývalých hráčích i s číslem dresu. Ale udělalo mi to radost. Alespoň to zase trochu lidem připomene tu dobu, ve které my jsme hráli," řekl novinářům na tiskové konferenci bývalý vynikající brankář a trojnásobný mistr světa Holeček, který si MS v domácím prostředí užil v letech 1972 a 1978.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám