Hlavní obsah

Budoucí phaeton? Volkswagen ukázal koncept C Coupe GTE

Novinky, maž

Na šanghajském autosalonu se Volkswagen pochlubil konceptem C Coupe GTE. Luxusně pojatý sedan je v takovém stupni rozpracování, že se nechce věřit, že by neskončil sériovou výrobou. Německá automobilka tak nejspíš zkouší reakce publika na připravovanou druhou generaci luxusního phaetonu.

Foto: VW

Volkswagen C Coupe GTE Concept (2015)

Článek

Volkswagen C Coupe GTE Concept je 5071 mm dlouhý, 1930 mm široký a 1445 mm vysoký. Je tedy zřejmé, že jde o model „nad passatem“. Rozvor náprav, tedy klíčová hodnota pro množství místa pro cestující vzadu, má hodnotu 3014 mm. Koncept „obouvá“ obrovská 22palcová kola.

Design studie rozvíjí křivky, se kterými přišla osmá generace passatu, proporce C Coupe GTE jsou samozřejmě mohutnější. Kromě zapuštěných dveřních klik ale studie působí velmi „sériovým dojmem“. Třebaže výrobce v názvu použil slůvko „coupe“, jde o sedan s prudce skloněnou zádí, takový jako kupříkladu prodává Audi pod názvem A7 Sportback.

Foto: VW

Volkswagen C Coupe GTE Concept (2015)

Foto: VW

Volkswagen C Coupe GTE Concept (2015)

Uvnitř čtyřmístného interiéru zaujme obrovský středový displej, kterým se ovládají veškeré funkce, od nastavení klimatizace po poslech hudby. Popisovaný koncept je funkční, pod kapotou má benzínový motor 2.0 TSI o výkonu 155 kW (210 k), kterému pomáhá elektromotor.

O případné sériové výrobě Volkswagen mlčí. Druhá generace luxusního sedanu Phaeton by měla vycházet ze stejného základu jako příští Audi A8 nebo Porsche Panamera.

Foto: VW

Volkswagen C Coupe GTE Concept (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám