Hlavní obsah

Opel začal v Česku prodávat Corsu OPC, 207 koní koupíte pod půl miliónu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské zastoupení Opelu zveřejnilo cenu za nejostřejší provedení malé corsy. Původní oznámená cena převyšovala částku 500 tisíc korun, současná akční ale nový model „dostala” pod tuto hranici. Corsa OPC nabízí výkon 207 koní, respektive 152 kW.

Foto: Opel

Opel Corsa OPC (2015)

Článek

Za 499 900 korun máte v základní výbavě výfuk Remus, sportovní podvozek Koni, přední sportovní sedadla Recaro.

Za zmínku dále stojí bi-xenonové světlomety, šest airbagů, audiosystém s CD přehrávačem a šesti reproduktory, manuální klimatizace nebo sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny.

Foto: Opel

Opel Corsa OPC (2015)

Za 60 tisíc korun v rámci paketu OPC Performance dostanete samosvorný diferenciál, brzdy Brembo a osmnáctipalcová kola (poslední dvě položky lze přikoupit i samostatně).

Zadní spoiler není součástí standardní výbavy, Opel za něj chce 4900 korun.

Jedna-šestka doluje 207 koní

Malá nabroušená corsa, konkurující si třeba s Fiestou ST nebo Peugeotem 208 GTi, dostala mezi přední kola přeplňovanou šestnáctistovku o výkonu 152 kW (207 koní) a točivém momentu 245 Nm (v rozmezí 1900 až 5800 otáček).

Foto: Opel

Opel Corsa OPC (2015)

Díky tzv. overboostu máte dočasně k dispozici dalších 35 Nm. Převodovka je šestistupňová manuální a výkon se dle očekávání přenáší na kola přední nápravy.

Zrychlení na „stovku” je otázkou 6,8 sekundy, nejvýše se pak sportovní verze corsy rozjede na 230 km/h. Kombinovaná spotřeba dosahuje dle výrobce 7,5 l/100 km.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám