Hlavní obsah

Hyundai v Nošovicích od ledna vyrobil 81 tisíc aut

Automobilka Hyundai vyrobila v prvním letošním čtvrtletí ve svém závodě v Nošovicích na Frýdecko-Místecku téměř 81 000 vozidel,což je stejný výsledek jako loni. Připravuje se na zahájení výroby nových modelů a také na zvýšení tempa výroby. Přijme proto přes sto lidí.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hyundai

Článek

Automobilka už dříve oznámila plán vyrobit letos o deset procent aut více než loni, tedy 330 000 místo 300 000 vozů. "Navýšeného objemu výroby bude dosaženo zvýšením tempa výrobních linek ze 60 na 66 aut za hodinu a také přijetím více než stovky nových zaměstnanců," uvedl mluvčí automobilky Petr Vaněk.

Výroba ve slezské továrně jede na plný výkon. Poptávka po vozidlech je však podle mluvčího tak vysoká, že i tak budou muset zaměstnanci v dubnu až červnu na několik mimořádných sobotních směn.

Nejvíce z Nošovic odebírá Velká Británie

Od ledna do března nošovická automobilka vyrobila nejvíce vozů ix35, celkem více než 46 700 kusů. Na druhém místě byl model Hyundai i30 (více než 23 300 kusů), který se vyrábí ve třech verzích, jako pětidveřový hatchback, kombi a třídveřová verze. Třetí v počtu vyrobených vozů byl model ix20. Nejvíce vozů z Nošovic putovalo v prvním čtvrtletí do Velké Británie, Německa, Španělska a Itálie. Pátá v pořadí byla Česká republika.

Automobilka Hyundai má v Nošovicích na Frýdecko-Místecku zhruba 3300 zaměstnanců. Dalších asi 7000 lidí zaměstnávají v regionu subdodavatelské firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám