Hlavní obsah

Sportovní Honda Civic Type-R zná českou cenu, v prodeji bude od září

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemský importér japonské Hondy zveřejnil prodejní cenu nejostřejšího provedení civicu s tradičním označením Type-R. Model o výkonu 310 koní přijde nejméně na 859 900 korun. Prodávat se začne v září.

Foto: Honda

Honda Civic Type R (2015)

Článek

Pod kapotou modelu Civic Type R buší nový přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec s přímým vstřikováním. Maximální výkon dosahuje 228 kW (310 k) při 6500 ot./min. a maximální točivý moment má hodnotu 400 Nm (při 2500 otáčkách).

Motor se dle Hondy nechá vytočit do sedmi tisíc otáček, spotřebu paliva automobilka neuvedla. Zrychlení 0–100 km/h je otázkou 5,7 sekundy, nový Type-R se rozjede až na 270 km/h.

Foto: Honda

Honda Civic Type R (2015)

Pět barev karosérie, brzdy Brembo a 19" kola

Kola jsou standardně devatenáctipalcová, pneumatiky mají rozměr 235/35 R19. O zpomalování se starají brzdy Brembo. Čtyřpístkové třmeny kotoučových brzd na přední nápravě mají kotouče o průměru 350 mm. Vpředu je použita náprava s oddělenou těhlicí, která snižuje tahání volantu při větší zátěži (stejné řešení má i „ostrý” Renault Mégane).

Prodej bude v České republice zahájen od září; základní prodejní cena modelu začíná na 859 900 korunách. V nabídce je pět barev karosérie.

Jediným prvkem, za který lze kromě barvy karosérie připlatit, je GT paket (+70 000 korun), který přidává červené prvky na spoileru, navigaci Garmin, dvouzónovou automatickou klimatizaci, přední a zadní parkovací čidla, automatické spínání světel při setmění, dešťový senzor pro automatickou aktivaci stěračů či elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka.

Foto: Honda

Honda Civic Type R (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám