Hlavní obsah

Qoros 3 City SUV: oplastovaný hatchback z Číny nevypadá zle

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínsko-izraelská automobilka Qoros přivezla letos do Ženevy sériovou verzi hatchbacku s názvem 3. Nový model má sice v názvu slovo SUV, jde o outdoorovou verzi zmíněného hatchbacku. A živý pohled ukázal, že i tento čínský model vypadá vcelku pohledně.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Qoros 3 City SUV

Článek

Automobil je dlouhý 4 452 mm, široký 1 854 mm a vysoký 1 504 mm, rozvor náprav činí 2 694 mm. Proti hatchbacku přibylo bohaté černé oplastování, pohon všech čtyř kol ale nečekejte. O kolik je vyšší světlá výška, automobilka neuvádí.

Z motorizací si moc vybírat nemůžete, v nabídce je totiž jediná - atmosférická benzínová. Čtyřválec o objemu 1,6 litru nabízí výkon 115 kW (156 k) při 5500 otáčkách. Točivý moment vrcholí při 1750 otáčkách hodnotou 210 Nm.

Ve standardní výbavě nechybějí sedmnáctipalcová kola či diody pro denní svícení.  Výrobky firmy Qoros v Česku ani ve většině západních zemí nelze koupit, na Slovensku ale automobilka oficiálně působí.

Ceny však nejsou nízké a jsou na téměř stejné úrovni jako od evropských, japonských nebo korejských značek. Qoros 3 City SUV se zatím prodává pouze v Číně, kde v přepočtu přijde na 550 tisíc korun.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Qoros 3 City SUV

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Qoros 3 City SUV

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám