Hlavní obsah

Prodejci motocyklů letos předpovídají růst do deseti procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej motocyklů zatím pokračuje v loňském poklesu, přesto letos dovozci očekávají nárůst. Trh by měl letos proti loňsku růst do deseti procent. Loni se v Česku prodalo 16 043 strojů, což znamenalo meziroční pokles o jedno procento. Na veletrhu Motosalon to řekl předseda motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů Vladimír Přibyl.

Foto: Yamaha

Yamaha XV950 (2013)

Článek

Za leden a únor prodej motorek klesl o 3,5 procenta na 1108 strojů. Nejprodávanější byla značka skútrů CF Moto, dále pak Honda, Maxon a Yamaha.

Podle Přibyla se trh pouze po předloňském výkyvu, kdy legislativa umožnila řízení skútrů do 125 ccm i držitelům řidičského průkazu na osobní auto, vrátil k dlouhodobým číslům. "Vedle skútrů, které tvoří asi 50 procent prodejů, se nejlépe prodávají motocykly pro cestování a pak stroje pro zábavu, jako například cafe racery," dodal.

Ceny motorek již letos po loňském skokovém zdražení kvůli oslabení koruny vůči euru příliš nerostou. Zdražují maximálně o inflační dvě až tři procenta, která si započítávají výrobci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám