Hlavní obsah

Mercedes v Ženevě ukáže svůj nejluxusnější model, limuzínu Pullman

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes vzkřísil svou značku pro luxusní limuzíny (Maybach), v Ženevě se dostane i na druhé slavné jméno, které odkazuje na luxusní limuzíny z šedesátých let. Pullman nabídne impozantní délku šest a půl metru.

Foto: Maybach

Mercedes-Maybach Pullman (2015)

Článek

Nejenom názvem samotného modelu, ale i názvem automobilky (Mercedes-Maybach) je zřejmé, že znovu vzkříšená luxusní značka bude nabízet výhradně upravené modely od stuttgartského výrobce. Nový maybach pochopitelně vychází z aktuální třídy S s prodlouženým rozvorem a luxusní výbavou dovedenou k dokonalosti.

Pullman je další karosářskou variantou nového Mercedesu třídy S. Platí, že popisované provedení bude nejdelší i nejluxusnější. Na délku měří šest a půl metru (o 1,3 metru delší než standardní „esko”), s výškou 1598 mm je o rovných deset centimetrů vyšší. Rozvor náprav má větší hodnotu, než je celá délka fabie – 4418 mm.

Foto: Maybach

Mercedes-Maybach Pullman (2015)

Pullman je skutečnou limuzínou, protože má oddělený prostor pro řidiče a posádku na zadních sedadlech. Prosklení lze elektronicky ze zadních sedaček zatmavit nebo naopak zprůhlednit. Nejde tedy o pouhý sedan. Vzadu si lze vybrat uspořádání pro dva cestující nebo pro čtyři, přičemž dvě menší sedadla jsou otočena proti směru jízdy. Cestující mají k dispozici obrazovku s úhlopříčkou 47 centimetrů.

Pod kapotou se nachází dvakrát přeplňovaný dvanáctiválec s výkonem 390 kW (530 k) a točivým momentem 830 Nm.

První vozy se k zákazníkům dostanou až příští rok. Základní cena bez volitelného pancéřování už je známa nyní. Činí 14 miliónů korun.

Foto: Maybach

Mercedes-Maybach Pullman (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám