Hlavní obsah

Kia Trail´ster: koncept elektrického soulu s pohonem všech čtyř kol

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia na autosalonu v Chicagu představila koncept nazvaný Trail´ster. Design vychází ze sériového provedení modelu soul, navrch přidává elektrický pohon všech čtyř kol.

Foto: Kia

Kia Trail´ster (koncept, 2015)

Článek

Koncept navrhlo kalifornské designerské studio, které pro korejského výrobce v minulosti připravilo například koncept sportovního kupé GT4 Stinger. Novinka z tohoto studia vychází ze sériového provedení soul. Má však zvýšenou světlou výšku (o šest centimetrů) a pozměněnou příď i záď. Koncept má obutá kola o průměru 19 palců.

Vpředu si povšimněte nápadných mlhovek (tvořených diodami), podobně výrazná mlhová světla najdete i vzadu. Nová světla najdete i na střeše, která je mimochodem stahovací – je vyrobena z látky.

Foto: Kia

Kia Trail´ster (koncept, 2015)

Koncept je plně funkční: přední kola roztáčí přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,6 litru, výkonem 185 koní a točivým momentem 251 Nm. Vzadu je pak elektromotor, který pomáhá s trakcí při nízkých rychlostech, tj. ideálně při rozjezdu třeba ve zledovatělém kopci. Na čistě elektrický pohon se lze pohybovat na velmi krátkou vzdálenost – 3 až 5 kilometrů.

Elektromotor nabídne celkem 35 koní a točivý moment 136 Nm. Převodovka je šestistupňová, automatická.

Foto: Kia

Kia Soul (2013)

Foto: Kia

Kia Trail´ster (koncept, 2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám