Hlavní obsah

Škoda ukázala první fotografii interiéru nového superbu

Novinky, maž

Mladoboleslavská automobilka nechává poprvé nahlédnout do útrob své vlajkové lodi. Superb se ve své třetí generaci poprvé ukáže 17. února v Praze, výstavní premiéru si odbyde začátkem března na ženevském autosalonu.

Foto: Škoda Auto

První pohled do interiéru Škody Superb, zde ve vrcholném provedení Laurin & Klement.

Článek

Premiéru ve škodovce slaví elektromechanická parkovací brzda, klasickou „ručku” už zde nenajdete. Páka automatické převodovky DSG je převzata z octavie, stejně jako řada dalších prvků – třeba vynikající barevná dotyková obrazovka, sloužící pro ovládání rádia, navigace či zobrazování provozních informací automobilu. Součástí je i tzv. MirrorLink, příplatková navigace je ale samozřejmě vestavěná.

Zhubnul až 75 kg, dle motorizace

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nová generace superbu už nemá patentované otevírání TwinDoor jako ta současná (u které jde zadní víko otevírat buď celé, nebo bez prosklení jako u sedanu). Podle našeho názoru to většině uživatelů vadit určitě nebude. Zavazadlový prostor je proti odcházející generaci o 30 litrů větší a nabídne v základním uspořádání ve střední třídě rekordních 625 litrů (karosářská verze liftback).

Foto: Škoda Auto

Displej na středovém panelu je v superbu totožná s octavií

Proti předchozí generaci nový superb zhubl až 75 kilogramů, a to i navzdory tomu, že rozměry narostly. Šířka je větší o skoro pět centimetrů, délka se protáhla o zhruba dva cm, kvůli výrazně zkrácenému přednímu převisu se rozvor roztáhl o osm centimetrů.

Ve světové premiéře se „třetí” superb ukáže v březnu na ženevském autosalonu. Na trh ještě letos přijde i praktičtější karosářská verze kombi.

Foto: Škoda Auto

Nový superb dostane elektromechanickou parkovací brzdu i adaptivní tlumiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám