Hlavní obsah

Autem roku 2015 v České republice se stala Škoda Fabia

• Aktualizováno
Novinky, maž

Ve středu organizátoři ankety Auto roku v České republice na slavnostním večeru sečetli všechny hlasy od čtyřicítky motoristických novinářů. Vítězství si odnesla mladoboleslavská automobilka.

Foto: Škoda Auto

Vlevo předseda odborné novinářské poroty Tomáš Hyan, vedle něj ředitel prodejní organizace Škoda Auto Česká republika Luboš Vlček s trofejí pro Auto roku 2015 v ČR.

Článek

První Fabia za sebou nechala druhý Volkswagen Passat, třetí příčku obsadil Mercedes-Benz třídy C. Loni zvítězila Mazda6, letos japonský výrobce s modelem Mazda3 skončil na čtvrtém místě před posledním Fordem Mondeo. Pět finalistů bylo už dříve vybráno ze třiceti vozů.

Škoda českou novinářskou anketu naposledy vyhrála v roce 2010 s modelem Yeti. Anketu pořádají Klub motoristických novinářů a Klub motoristických publicistů ve spolupráci se Svazem dovozců automobilů a Sdružením automobilového průmyslu. V porotě hlasuje i redaktor Novinek.

Výsledky ankety Auto roku 2015 v České republice
1.Škoda Fabia317 bodů
2.Volkswagen Passat244 bodů
3.Mercedes-Benz třídy C195 bodů
4.Mazda3167 bodů
5.Ford Mondeo102 bodů

Zvítězila i laserová světla BMW a CNG verze octavie

V rámci ankety o nejlepší auto letošního roku byly vyhlášeny rovněž dvě speciální kategorie: Technickou inovací roku 2015 v České republice jsou LED světla s laserovou technologií na voze BMW i8, Zeleným autem roku 2015 se stala Škoda Octavia G-TEC.

Souběžně, stejně jako v minulých letech, na internetu hlasovala veřejnost v pěti kategoriích: městské vozy, nižší střední třída, střední a vyšší střední třída, sportovní vozy, terénní a velkoprostorové vozy.

Mezi městskými auty sklidila největší sympatie Škoda Fabia. V nižší střední třídě uspěla Mazda3, ve střední a vyšší střední třídě pak Ford Mondeo. Mezi terénními a velkoprostorovými vozy se nejvíce líbilo BMW X4 a bavorská automobilka triumfovala díky modelu i8 také v segmentu sportovních automobilů.

Foto: Škoda Auto

Nová Škoda Fabia

Foto: VW

Volkswagen Passat GTE

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy C (2014)

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ford Mondeo

Foto: Mazda

Mazda3 (hatchback, 2013)

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám