Hlavní obsah

Škoda začala v Mladé Boleslavi vyrábět třetí generaci Fabie Combi

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hlavním výrobním závodě začala v pondělí Škoda vyrábět novou generaci Fabie Combi. Na první trhy bude praktičtější varianta uvedena v lednu, příplatek proti hatchbacku je 10 tisíc korun.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia Combi (2014)

Článek

Od roku 2000 Škoda prodala více než 1,1 miliónu fabií v karosářské verzi kombi. Automobilka očekává, že v ČR bude největší zájem o verzi s čtyřválcovým turbomotorem 1,2 TSI/66 kW ve výbavovém stupni Ambition za 292 900 korun.

V základní verzi Active nabízí nová Škoda Fabia Combi bezpečnostní výbavu například s elektronickým stabilizujícím systémem ESC s multikolizní brzdou, šesti airbagy, signalizací nezapnutých bezpečnostních pásů na všech sedadlech nebo centrálním zamykáním. Standardem pro všechny motorizace je systém Start-Stop a rekuperace brzdné energie.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia Combi (2014)

Před několika týdny se začala prodávat nová generace fabie. Základní cena třetí generace Škody Fabia hatchback začíná na 234 900 korun.

Objem zavazadlového prostoru se u nové Fabie Combi oproti předchozí generaci zvýšil o 25 litrů na 530 litrů, při sklopení sedadel až na 1395 litrů. Fabia je druhým nejúspěšnějším modelem Škody za octavií. Od roku 1999 se prodalo přes 3,5 miliónu vozů, z toho 450 000 v Česku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám