Hlavní obsah

Do představenstva Volkswagenu nastoupí šéf vývoje BMW

Do představenstva německého automobilového koncernu Volkswagen v příštím roce nastoupí Herbert Diess, který nyní působí jako šéf vývoje konkurenční automobilky BMW. Šestapadesátiletý Diess bude mít od října na starosti značku VW, která v současnosti spadá pod šéfa celého koncernu Martina Winterkorna.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Volkswagen, jehož součástí je i mladoboleslavská Škoda Auto, je z hlediska prodeje největší automobilkou v Evropě a nejpozději do roku 2018 se hodlá stát největší automobilkou na světě. Součástí koncernu je rovněž značka Audi, jejímž cílem je nejpozději do roku 2020 vystřídat domácího konkurenta BMW na pozici největšího světového výrobce luxusních automobilů.

Koncern Volkswagen v prvních třech čtvrtletích letošního roku zvýšil čistý zisk o 30 procent na 8,7 miliardy eur (240 miliard korun). Dodávky zákazníkům zvýšil o pět procent na 7,40 miliónu vozů. Vytlačil tak z druhé pozice na světovém automobilovém trhu amerického rivala General Motors, jehož prodej stoupl o dvě procenta na 7,37 miliónu vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám