Hlavní obsah

Opel Karl: první fotografie nejmenšího modelu z Rüsselsheimu

Novinky, maž

Opel svůj nejmenší model pojmenoval po synovi zakladatele značky. Prodávat se pětidveřové provedení až pro pět cestujících začne v létě příštího roku. Automobilka mluví o ceně 10 000 eur, což je v přepočtu zhruba 280 000 korun.

Foto: Opel

Opel Karl (2014)

Článek

S délkou 3,68 metru je nový Opel Karl, který nahrazuje agilu vyráběnou společně s chevroletem, o pár čísel větší než konkurenční kolínská trojčata od TPCA (3455 mm), Renault Twingo (3,59) či Škoda Citigo (3,56 metru). Další rozměry malého „pětidvířka” zatím automobilka nesdělila. Pětidveřové provedení sází na poměrně konzervativní design, který je snadno zařaditelný mezi většinu současných automobilů s bleskem ve znaku.

Automobilka zatím odtajnila jedinou motorizaci, tou je nový benzínový litrový tříválec s výkonem 55 kW/75 k. Tento motor bude spojen s pětistupňovou manuální převodovkou.

Foto: Opel

Opel Karl (2014)

Foto: Opel

Opel Karl (2014)

V nabídce příplatkové výbavy nebudou chybět některé luxusní prvky jako například prosklené střešní okno, vyhřívaný volant, asistent rozjezdu do kopce či asistent pro udržení auta v jízdním pruhu.

Pro „Karla” bude na výběr 10 barev karoserie a podběhy mohou vyplňovat až šestnáctipalcová kola. Prodej bude zahájen příští rok v létě, Opel hovoří o částce 10 000 eur. Bezmála 280 tisíc korun by z tohoto modelu dělalo nejdražší auto segmentu, cena se tak možná ještě bude měnit.

Foto: Opel

Opel Karl (2014)

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám