Hlavní obsah

Závodní Škoda Fabia R 5 se poprvé ukázala

Novinky, maž

Škoda zveřejnila první tři fotografie nové závodní verze fabie nazvané R 5. Jde o nástupce úspěšné Fabie Super 2000. Soutěžit s novým strojem začne automobilka příští rok.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia R 5 (2014)

Článek

„Světová premiéra vozu Fabia R 5 Concept Car je pohledem do budoucnosti rallye v podání značky Škoda,“ říká šéf Škoda Motorsport Michal Hrabánek: „Do poloviny roku 2015 by měla proběhnout homologace vozu Fabia R 5.“

V souladu s předpisy FIA je nový soutěžní vůz vybaven turbomotorem o objemu 1,6 litru s dosud nespecifikovaným výkonem. Odcházející verze škodováckého „závoďáku” – Fabie S2000 – měla výkon 279 koní při 8250 otáčkách a pohon všech čtyř kol. Pod kapotou byl dvoulitrový atmosférický čtyřválec.

Foto: Škoda Auto

Fabia Super 2000 na letošní Rally Korsika

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia R 5 (2014)

Nová evoluce závodní fabie má sekvenční pětistupňovou převodovku a vzpěry McPherson. Hmotnost vozu bude minimálně 1230 kg.

Ve světové premiéře se nová závodní fabia ukáže na německé výstavě Essen Motor Show, která se koná od 29. listopadu do 7. prosince. Předpokládáme, že pak automobilka zveřejní další technické parametry.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia R 5 (2014)

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám