Hlavní obsah

Nejdražší a nejluxusnější Porsche Panamera stojí sedm miliónů, ukáže se v L.A.

Novinky, maž

Porsche Panamera Exclusive Series. Tak se celým názvem jmenuje speciální edice prodloužené verze modelu Panamera Turbo S, kterou německá automobilka přiveze na nadcházející autosalon do Los Angeles. Vyrobí se jenom 100 kusů.

Foto: Porsche

Porsche Panamera Exclusive Series (2014)

Článek

Nová verze Panamery Turbo S má rozvor náprav prodloužený o 15 centimetrů. Zajímavostí je dvoubarevné provedení, boky vozu jsou hnědé (vzadu přechází do černé), zatímco zbytek karoserie je černý. Hnědý lak se na auto, které se objeví v limitované 100kusové sérii, nanáší ručně. Specifická 20palcová kola mají černou barvu.

Stejná barevná kombinace se objevuje také v interiéru, který vzadu kromě již zmiňovaného prodlouženého rozvoru nabídne pro cestující dvě dotykové obrazovky o rozměru 10,1 palce.

Foto: Porsche

Porsche Panamera Turbo S Exclusive (2014)

Popisovaná panamera nemá větší výkon než výchozí Turbo S. Počítat tak můžete s 570 koňskými silami (419 kW) a 750 Nm, při krátkodobém zvýšení plnicího tlaku – overboostu – až 800 Nm točivého momentu. Jak bude auto rychlé, zatím stuttgartská automobilka neuvedla, počítat ale můžeme se stejnými čísly jako u výchozího provedení. Standardní Turbo S umí „stovku” za 3,8 sekundy, ručka rychloměru se vyšplhá až k hodnotě 310 km/h. To vše při normovaně naměřené kombinované spotřebě 10,2 l na 100 km.

Cena novinky dosahuje bezmála sedm miliónů korun (249 877 euro), příplatek proti verzi se stejným motorem i prodlouženým motorem tak činí tučných 1,5 miliónu korun.

Foto: Porsche

Porsche Panamera Turbo S Exclusive (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám