Hlavní obsah

Výstava aut Autoshow se po čtyřech letech vrátí do Prahy

V Praze na Výstavišti v Holešovicích se bude na konci září po čtyřech letech konat výstava aut Autoshow. Chce nahradit brněnský Autosalon a slibuje více než desítku českých premiér.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do poloviny srpna potvrdily svou účast téměř tři desítky automobilových značek. S další více než desítkou organizátor jedná. Podle zástupců Incheby půjde zčásti o zastoupení automobilek a částečně o velké prodejce jednotlivých značek.

Mezi přihlášenými jsou například Škoda, Volkswagen, Hyundai, Ford, Peugeot, Citroën a Kia. Návštěvníci si budou moci prohlédnout modely jako Alfa Romeo 4C, Bentley Flying Spur, Ferrari California T, Lamborghini Huracán LP 610-4, Maserati Ghibli, McLaren 650S či Porsche 911 Turbo.

V Brně letos bez autosalonu

Vystavovatelé se od 25. do 28. září představí jak v Průmyslovém paláci, tak i na venkovní ploše, kde se počítá s prezentací užitkových vozů. Střední hala Průmyslového paláce je vyhrazena expozicím prémiových značek, pravé a levé křídlo obsadí ostatní automobilky a další vystavovatelé. Jednou z doprovodných aktivit mají být testovací jízdy s více než 30 vozy pro veřejnost, které se uskuteční na zhruba dvoukilometrovém okruhu v prostoru pražského výstaviště.

Brněnské veletrhy letos kvůli nezájmu automobilek tradiční veletrh Autosalon zrušily. O konání příštího ročníku se má firma rozhodnout do listopadu podle zájmu jednotlivých značek. Akci plánovanou na přelom května a června by podle záměru BVV mohlo doprovodit například vyhlášení českého Auta roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám