Hlavní obsah

Nové Jaguary půjdou odemknout a nastartovat přes mobil

Novinky, maž

Jaguar stále neodhalil svůj nový model XE (poprvé se ukáže osmého září v Londýně). Britská značka se alespoň pochlubila novým multimediálním systémem InControl.

Foto: Jaguar

Nový multimediální systém Jaguaru nazvaný InControl

Článek

Základem je osmipalcový dotykový displej, velmi pravděpodobně barevný (tisková zpráva to neuvádí). Jaguar zmiňuje i nový systém InControl Remote. Ten dovoluje uživatelům s tzv. chytrými mobilními telefony (podporován bude iOS a Android) ovládat některé funkce automobilu na dálku.

Jde o nastavení klimatizace až na sedm dní dopředu, předprogramování zamykání a odemykání automobilu nebo nastartování motoru. Jednoduše půjde také vyhledat ztracený automobil, nebude chybět ani wi-fi hotspot pro připojení dalších zařízení.

Laserový head-up displej

Novinkou, kterou zatím nenabízí žádná jiná automobilka, je laserový head-up displej. Ten na čelní okno promítá důležité informace, jako rychlost jízdy nebo údaje z navigace. Technické podrobnosti Britové zatím nesdělili, otázkou je, zda nepůjde o podobně marketingově zajímavé, avšak technicky nepřesné označení jako v případě laserových světlometů. [celá zpráva]

Jaguar XE je prvním modelem Jaguaru, jehož výroba bude probíhat v novém závodě v Solihulu ve West Midlands ve Velké Británii. Poprvé se ukáže v pondělí osmého září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám