Hlavní obsah

Hyundai představil druhou generaci i20, narostla do délky

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další z desítek světových premiér říjnového pařížského autosalonu bude i nová generace Hyundai i20. Na té samé výstavě se mimochodem ukážou i její dva významní konkurenti - Mazda2 a Škoda Fabia třetí generace.

Foto: Hyundai

Hyundai i20 (2014)

Článek

Nový model je s délkou 4035 mm o tři a půl centimetru delší než první generace.  Prostor pro cestující vzadu se zvětšil díky nárůstu rozvoru náprav o 45 mm. Zavazadlový prostor nabídne nadprůměrných 326 litrů.

Design nové i20 byl navržený v Evropském designérském středisku Hyundai v německém Rüsselsheimu. Šestiúhelníková maska chladiče je známa i z jiných modelů korejské automobilky, zajímavostí je leskle černý střešní sloupek C (zatím není zřejmé, zda půjde o standardní výbavu všech verzí), který podle Hyundai vyvolává dojem vznášející se linie střechy. Protáhlými předními světlomety nová i20 trochu připomíná o třídu větší Peugeot 308.

Foto: Hyundai

Hyundai i20 (2014)

K použité technice zatím Hyundai nic bližšího nesdělil, na více informací si tak musíme počkat do druhého října, kdy v Paříži na tamním autosalonu proběhne světová premiéra.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám