Hlavní obsah

Range Rover Sport SVR zajel mezi SUV nejrychlejší čas na Ringu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Range Rover Sport SVR projel legendární Severní smyčku německého okruhu Nürburgring za 8 minut a 14 sekund. Stal se tak nejrychlejším sériově vyráběným SUV na patrně nejnáročnější silnici na světě.

BEZ KOMENTÁŘE: Range Rover Sport SVRVideo: Land Rover

 
Článek

Britský Land Rover se rád chlubí rychlostními rekordy - například v případě nového Range Roveru Sport šlo o nejrychlejší zdolání Pikes Peak mezi SUV. Šlo ovšem o  drobný podvod. RR Sport byl totiž jediným autem této kategorie, které na kopec vyjelo, takže logicky vyhrál. [celá zpráva]

Automobilka pro tento model, ze kterého vychází i verze SVR, připravila i velmi rychlý přesun pouští. Rub’ al Khali, známá také jako Empty Quarter, je největší souvislá písečná poušť světa a s rozlohou 650 tisíc kilometrů čtverečních je to čtvrtá největší písečná poušť světa. Range Rover Sport přejel Rub’ al Khali za 10 hodin a 22 minut. [celá zpráva]

Foto: Land Rover

Range Rover Sport SVR zajel mezi SUV nejrychlejší čas na Ringu

Nejrychlejší SUV

Nu a nyní Range Rover protáhnul novou, zatím neprodávanou, verzi Sport SVR nejrychleji po slavné Severní smyčce. Tento model je poháněn posílenou verzí kompresorem přeplňovaného pětilitrového osmiválcového motoru, která je naladěna na 550 koní (+40 koní proti V8 Supercharged).

S časem 8 minut a 14 sekund jde na tomto slavném okruhu o nejrychlejší SUV. Range Rover Sport SVR dorazí k prodejcům Land Roveru v roce 2015, automobilka zatím nesdělila podrobnější technické údaje a neznámou je i vzhled vozu - na všech videích i fotografiích jsou pouze kamuflované prototypy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám