Hlavní obsah

Nástupce Bugatti Veyron potvrzen, dorazí v roce 2016

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce na nástupci hypersportovního veyronu jsou v plném proudu, nový model dorazí za dva roky. Pro časopis TopGear to v rozhovoru potvrdil šéfdesignér koncernu Volkswagen Group Walter de Silva.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Black Bess (2014).

Článek

„V Bugatti tvrdě pracujeme, ale nebojte se, přijde. Na konci roku 2015 nebo na začátku 2016 uvidíme nové bugatti,“ řekl Silva v rozhovoru pro britský časopis. Podle něj má jít o „více než jen nástupce“.

Je velice pravděpodobné, že nový veyron zboří všechna pravidla ohledně výkonu a rychlosti. Ostatně stejně to udělal první veyron v roce 2005, jemuž dal tvář současný šéfdesignér Škody Jozef Kabaň.

Podle dřívějších spekulací bude mít nový veyron hybridní pohon a jeho celkový výkon nabídne dechberoucí hodnotu 1500 koňských sil. V zákulisí se hovoří i o tom, že by nový francouzský hypersport měl jezdit rychlostí až 435 km/h, základem by měl být notně přepracovaný šestnáctiválcový osmilitr ze současné generace. Hovoří se také o ruční výrobě a limitované výrobě 450 kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám