Hlavní obsah

BMW loni v Česku zvýšilo tržby na téměř šest miliard korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dovozce aut skupiny BMW do ČR loni zvýšil tržby o 15 procent na 5,9 miliardy korun. Zisk z běžné činnosti klesl na polovičních 35 miliónů korun. Firma BMW Vertriebs ČR to oznámila ve výroční zprávě.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Počet nově registrovaných vozů BMW loni klesl na 3730 aut. Ilustrační foto

Článek

Podle zprávy společnosti loni celý automobilový trh poklesl, což se v mírnější formě projevilo i v prémiovém segmentu, kde BMW muselo čelit tvrdé cenové konkurenci ostatních značek, mezi které patří zejména Audi a Mercedes.

Celkový podíl BMW loni stoupl o desetinu procentního bodu na 2,3 procenta. Počet nově registrovaných vozů BMW loni klesl o čtyři procenta na 3730 aut, počet Mini naopak stoupl o 15 procent na 360 vozů. BMW má v současnosti v Česku 13 smluvních prodejců s celkem 16 obchodními místy.

Konkurenční automobilka Mercedes-Benz loni v Česku zvýšila tržby o 13 procent na 8,6 miliardy korun, ale propadla se do ztráty 352 miliónů Kč proti předchozímu zisku 45 miliónů korun. Prodej osobních vozů značky loni klesl o šest procent na 2636 vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám