Hlavní obsah

Audi slaví pětadvacetiny TDI limitovanou edicí A7 Sportback

Novinky, maž

Už pětadvacet let mohou mít pod kapotou vozy koncernu Volkswagen motory s označením TDI. Jejich obecnou a největší výhodou je kombinace pocitově rychlého motoru a nízké spotřeby paliva. Audi si TDI připomíná limitovanou edicí Audi A7 Sportback 3.0 TDI competition.

Foto: Audi

Audi A7 Sportback 3.0 TDI competition

Článek

Audi A7 Sportback 3.0 TDI competition pohání šestiválcový motor 3.0 TDI Biturbo se zdvihovým objemem 2967 ccm. Proti běžné verzi má upravené přeplňování a vačkové hřídele, výkon vzrostl o vcelku zanedbatelných 5 kW (7 k) na 240 kW (326 k). Krátkodobě lze zvýšením plnicího tlaku „dosáhnout” na dalších 15 kW (20 k).

Maximální točivý moment 650 Nm je dostupný v rozpětí od 1400 do 2800 otáček za minutu. Motor splňuje emisní normu Euro 6. Jaká je spotřeba paliva, zrychlení na 100 km/h nebo nejvyšší rychlost, Audi nesdělilo.

Foto: Audi

Audi A7 Sportback 3.0 TDI competition

20” kola, sportovní paket karoserie

Standardem pro model z této edice jsou dvacetipalcová kola s rozměrem pneumatik 265/35. Standardně k autu dostanete sportovní paket, vybírat lze mimochodem ze čtyř barev karoserie – dva odstíny šedé, modrá a červená.

Cena této verze přijde na 70 tisíc eur, objednávat lze od srpna, první zákazníci se dočkají na podzim. Kolik bude vyrobeno „á-sedmiček” z popisované edice, ingolstadtská automobilka neuvedla.

Foto: Audi

Audi A7 Sportback 3.0 TDI competition

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám