Hlavní obsah

Aston Martin má svůj nejrychlejší otevřený model, V12 Vantage S Roadster

Novinky, maž

Nový model Aston Martin V12 Vantage S Roadster je odvozen z kupé, jede až 323 km/h. Tudíž jde o nejrychlejší otevřený aston, jaký kdy automobilka z Gaydonu vypustila na trh.

Aston Martin V12 Vantage S RoadsterVideo: Aston Martin

 
Článek

Technicky nový model vychází z V12 Vantage, o kolik je těžší proti kupé, zatím britská automobilka neuvedla. Design se na přední masce inspiroval konceptem CC100 Speedster.

Šestilitrový dvanáctiválec s interním kódem AM28 je plněný atmosféricky a na zadní kola posílá 421 kW (573 koní) a neméně impozantních 620 Nm. Stovku zvládne za 4,1 s a jede již zmiňovaných 323 km/h. Skvělý zvuk zajistí výfuková soustava převzatá z hypersportovního One-7, nejdražšího astonu všech dob.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Vantage S Roadster (2014)

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Vantage S Roadster (2014)

Manuál už v nabídce není

V nabídce je pouze sedmistupňová automatická převodovka s možností sekvenčního řazení, u minulé generace bylo možné zvolit šestistupňovou, přímo řazenou převodovku. Což je, jak jistě uznáte, pro dvanáctiválcový motor v dnešní době unikátní.

Fajnšmekři dostávají velké možnosti pro nastavení auta – ABS je nastavitelné ve dvou úrovních, ESP ve třech a „poladit” si můžete i odezvu řízení a plynového pedálu nebo tuhost adaptivních tlumičů. Standardem jsou karbon-keramické brzdy.

Prodejní cena zatím oznámena nebyla. Do interiéru nás zatím automobilka nahlédnout nenechala, velké změny proti kupé ale neočekáváme.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Vantage S Roadster (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám