Hlavní obsah

Cena terénní Octavie Scout přesáhne 680 000 Kč

– Praha

Terénní verze nové Octavie pod označením Scout, která vyjede v srpnu, bude stát nejméně 682 900 korun. Proti běžné Octavii Combi s pohonem 4x4 ale se slabším motorem to znamená navýšení ceny o 112 000 korun. Automobilka o tom informovala ve středu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Scout (2014)

Článek

Scoutu by mohlo konkurovat například Subaru Forester, které s cenou začíná na 699 000 Kč v případě benzinového dvoulitru. V prémiovém segmentu je pak nejblíže Audi A4 Allroad s minimální cenou 951 000 Kč. Na podzim vyroste Scoutu nová přímá konkurence v podobě Seatu Leon X-Perience.

Nová Octavia Scout bude v nabídce se třemi motory, a to výhradně s pohonem všech kol Haldex. Zákazníci si budou moci vybírat mezi dvoulitrem TDI o výkonu 110 kW nebo 135 kW a benzinovou 1,8 se 132 kW. V nabídce bude šestistupňový manuál i dvouspojkový automat. Prodejci v Česku už začali na vůz přijímat objednávky.

Proti běžné Octavii se Scout odlišuje především mohutnými plastovými nárazníky, kryty blatníků či spodku vozidla, zvětšenou světlou výškou o 33 mm nebo 17palcovými koly. Součástí sériové výbavy je elektronická uzávěrka diferenciálů EDS, pracující na obou nápravách, a asistent pro rozjezdy do kopce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám