Hlavní obsah

Nové Volvo XC90 se začíná odhalovat, zatím ukázalo interiér

Novinky, maž

Volvo XC90 se letos ukáže v nové, druhé generaci. Švédská automobilka začala s postupným odhalováním, zatím tak můžeme nahlédnout do interiéru.

Foto: Volvo

Volvo XC90 (2014)

Článek

Volvo XC90 je už lehce přestárlý model, vyrábí se totiž od roku 2002. Na letošní rok švédská automobilka plánuje uvedení nové, v pořadí druhé generace. První pohled do interiéru naznačuje, že zprávy o „nejluxusnějším interiéru volva všech dob” nejsou přehnané.

To potvrzují už od pohledu pohodlné robustní sedačky s béžovou kůží, dřevo nebo čisté linie palubní desky bez zbytečného množství tlačítek. Hlavice řadicí páky je z křišťálu (dodavatelem je známá švédská firma Orrefor).

Foto: Volvo

Volvo XC90 (2014)

„Nejúžasnější částí výbavy je dotykový displej v provedení tabletu umístěný ve středové konzole, který tvoří srdce kompletně nového palubního řídicího systému,“ uvedl Thomas Ingenlath, senior viceprezident oddělení designu ve společnosti Volvo Cars.

Interiér až pro sedm

Nová XC90 bude sedmimístná s uspořádáním 2 + 3 + 2. Druhá řada je tvořena třemi sedadly s možností nastavení náklonu a posunem vpřed nebo vzad. Součástí nového volva bude i čtyřzónová klimatizace s individuálním nastavením pro přední sedadla a pro cestující ve druhé řadě.

Jak bude vypadat vzhled nového SUV s logem Volva, naznačila studie z kraje letošního roku. [celá zpráva]

Foto: Volvo

Volvo XC90 (2014) - interiér bude až sedmimístný

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám