Hlavní obsah

Roadster CitiJet od škodováckých učňů se poprvé ukazuje kompletně hotový

Novinky, maž

Mladoboleslavská automobilka sice minulý týden zveřejnila první video konceptu otevřeného citiga, a dokonce ještě předtím - začátkem dubna – Novinky.cz s hrstkou několika českých a zahraničních novinářů viděly koncept na vlastní oči. Až nyní se ale objevují fotografie zcela dokončeného vozu. Naživo se poprvé ukáže příští týden.

Foto: Škoda Auto

Škoda CitiJet (2014, koncept)

Článek

Na dvousedadlovém roadsteru pracovalo celkem 16 studentů (z toho dvě dívky) Středního odborného učiliště po dobu šesti měsíců. Jde o vůbec první učňovský projekt, jehož výsledkem je upravený automobil, navíc prezentovaný na zahraniční akci.

BEZ KOMENTÁŘE: Škoda CitiJetVideo: Škoda

Hlavní změnou je kromě unikátního modrého laku uříznutá střecha s ochrannými oblouky nad hlavami řidiče a spolujezdce. Nevšední jsou „seříznutá” boční skla. Záď korunuje nepřehlédnutelný spoiler. Na dokončeném CitiJetu si všimněte dvou koncovek výfuku. Podvozek vychází z verze Sport, která je proti standardnímu provedení nejmenší škodovky o 15 mm snížená.

Foto: Škoda Auto

Škoda CitiJet (2014, koncept)

Motor zůstal standardní, jde o litrový tříválec o výkonu (55 kW/75 k), který je spojen s pětistupňovou manuální převodovkou. Vůbec poprvé se tento model ukáže na tuningovém srazu automobilů koncernu Volkswagen u jezera Wörthersee (28.–31. května).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám