Hlavní obsah

BMW ukázalo studii luxusního sedanu většího než řada 7

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pekingský autosalon je místem světové premiéry nové studie mnichovské automobilky. BMW Vision Future Luxury naznačuje, jak by mohla vypadat nová řada 9, část designu této studie by se mohla objevit i na nové generaci řady 7, v tuto chvíli nejluxusnějšího modelu této automobilky.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW Vision Future Luxury přímo z Pekingu.

Článek

Nová studie luxusního sedanu, kterou si zájemci na pekingském autosalonu mohli prohlédnout na uzavřeném pódiu po vyčkání fronty, má dlouhou příď, na přední masce nechybí typické ledvinky. Světla jsou laserová, díky tomu bylo možné použít tak úzké tvarování. Zadní světla jsou z organických diod (OLED – organic light emitting diode) a jsou ve tvaru písmene L.

Foto: BMW

BMW Vision Future Luxury (2014)

Z bočního pohledu je patrný velký rozvor náprav, ale jaké jsou přesně rozměry, BMW nezveřejnilo. Neznámou jsou i technické parametry, jakkoli tato informace je u studií doplňková a nikoliv nezbytná.

Zadní dveře se otevírají proti směru jízdy

Uvnitř je nový head up displej, který důležité provozní údaje promítá na čelní sklo. Nechybí ani další displeje – pro spolujezdce, další dva (vyjímatelné) mají k dispozici cestující na zadních sedačkách.

Foto: BMW

BMW Vision Future Luxury (2014)

Dveře jsou bez sloupků a ty zadní se otevírají proti směru jízdy, což je neobvyklé řešení, které využívají drahé limuzíny od Rolls-Royce, případně o poznání levnější Opel Meriva.

BMW tvrdí, že tímto modelem chce naznačit design svých budoucích automobilů, a ukazuje, jak si Mnichovští představují „moderní luxus”. Nová řada 7 by měla dorazit koncem příštího roku, o ještě luxusnější „devítce” se zatím pouze spekuluje.

Foto: BMW

BMW Vision Future Luxury (2014)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám