Hlavní obsah

Audi chce v Číně přesáhnout půlmiliónovou hranici prodeje

Peking

Německý výrobce luxusních automobilů Audi chce letos dostat prodej svých vozů na čínském trhu nad hranici půl miliónu vozů. Počet dealerů Audi by se měl v Číně do roku 2017 zvýšit na 500 ze současných 341, sdělila automobilka před zahájením autosalonu v Pekingu.

Foto: Audi

Audi TT (2014)

Článek

Autosalon se otevírá v neděli a chystají se na něj všechny přední světové automobilky, včetně české Škody Auto. Čína je už několik let největším automobilovým trhem světa a v letošním roce by tam měl prodej automobilů vzrůst o osm až deset procent po loňském vzestupu o 14 procent, uvedla agentura Reuters.

Audi loni prodala v Číně asi 492 000 vozů a v letošním prvním čtvrtletí její odbyt v této zemi vzrostl o 21 procent. Koncem loňského roku začala firma v Číně montovat svůj sportovní model A3. Poptávku po luxusních vozech táhne rostoucí bohatství Číňanů a Audi v tomto segmentu bojuje o první příčku s domácím rivalem BMW.

Audi je stejně jako mladoboleslavská Škoda Auto součástí německého automobilového koncernu Volkswagen. Škoda Auto tento týden sdělila, že do roku 2018 chce počet vozů prodávaných v Číně více než zdvojnásobit na půl miliónu aut ročně. Loni na svém největším trhu společnost prodala 227 000 vozů, letos ale chce Škoda počet modelů vyráběných v Číně zdvojnásobit na šest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám