Hlavní obsah

Indická Tata ukázala dva nové modely, hatchback Bolt a sedan Zest

Novinky, maž

Indická Tata Motors ukázala hned dva nové modely najednou. Technicky i designově jde o stejná auta, která se liší karosářským provedením. Zatímco Bolt je hatchback, Zest je typický sedan s tříprostorovou karoserií.

BEZ KOMENTÁŘE: Tata Zest sedanVideo: Tata Motors

 
Článek

Podobu obou modelů vytvořila hned tři designérská studia: indické v Puné, italské v Turíně a britské v Coventry. Výsledek působí moderně, škoda jen malých patnáctipalcových kol, která se v pontonu jinak vcelku masivní karoserie utápějí. Přední maska vzdáleně připomíná ibizu, snaha je ale očividná.

Pro zest nachystala Tata vznětový i zážehový motor, pro bolt bude k dispozici pouze benzínový agregát. Zážehový motor reprezentuje turbodmychadlem přeplňovaná dvanáctistovka s přímým vstřikem paliva. Točivý moment by měl dosahovat ne nezajímavých 200 Nm, hodnota samotného výkonu je ale vcelku skromná – 90 koní. Na malé auto by to ale mělo bohatě stačit.

BEZ KOMENTÁŘE: Tata Bolt hatchbackVideo: Tata Motors

Foto: Tata Motors

Tata Zest (2014)

Dva typy převodovek

Převodovka je manuální a má pět rychlostních stupňů, v nabídce bude i robotizovaná převodovka. Interiér se nese v překvapivě elegantním duchu (obzvláště ve dvoubarevném provedení), nechybějí luxusní prvky typu dotyková obrazovka, navigace nebo hlasové ovládání. V bezpečnostní výbavě nebude chybět ABS. Automobilka neuvedla, zda budou v obou modelech airbagy.

Foto: Tata Motors

Tata Bolt (2014)

Cena zatím nebyla oznámena. Oba nové modely se nejprve začnou prodávat v Indii, patrně ale až ve druhé polovině letošního roku. Velmi pravděpodobný je prodej v okolních státech, naopak jako vysoce nepravděpodobný se jeví dovoz obou popisovaných modelů na evropské trhy.

Foto: Tata Motors

Tata Zest (2014)

Anketa

Jak se vám líbí vzhled dvou nových modelů od Taty? (hodnocení jako ve škole)
1
16,5 %
2
40,5 %
3
16,7 %
4
12,9 %
5
13,4 %
Celkem hlasovalo 449 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám