Hlavní obsah

Přehled automobilových novinek pro rok 2014

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani v letošním roce nebude ve světě automobilů nouze o novinky, budou jich opět desítky. Potvrzená je kupříkladu třetí generace fábie, nové Mini, Mercedes-Benz třídy C nebo nové mondeo. Na jaké další novinky se můžeme těšit, odhalí následující řádky.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Článek

Sluší se začít jedinou aktivně působící domácí automobilkou. Škodovka pro příští rok chystá třetí generaci fábie, zahájení prodeje je naplánováno na letošní podzim. Nový model by už neměl být svým poměrem výšky a šířky disproporční, technika by měla vycházet ze současné verze. Další mladoboleslavskou novinkou bude Octavia Scout, tedy v „outdoorovém“ provedení.

V březnu se ukáže i studie čtyřdveřového kupé na bázi octavie. Vlajková loď, tedy superb dorazí v roce 2015, opět v provedení liftback a kombi. Neoficiálně se hovoří o tom, že pod kapotou budou výhradně čtyřválce, unikátní otevírání zadních dveří TwinDoor už v nabídce kvůli vysoké ceně nebude.

Foto: BMW

BMW M4

Volkswagen: nová levná značka i nový passat

Volkswagen by měl v letošním roce představit novou levnou značku. Název je zatím neznámou, automobily s cenou kolem 150 000 korun by se měly vyrábět v Číně. VW letos ukáže novou generaci passatu, ze kterého bude vyházet i Superb III. Koncem roku automobilka ukáže Golf R, nejsportovnější verzi tohoto modelu.

Pro Mercedes-Benz bude letošním stěžejním modelem třída C. Ta se bude nabízet jak v karosářském provedení sedan, tak coby praktičtější kombi. V následujících letech přijde „céčko“ i coby kupé a kabriolet. [celá zpráva]

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy C (2014)

Audi letos ukáže faceliftovanou A6 a novou generaci sportovního kupé TT. Jaguar v půlce roku předvede dvoumístné sportovní kupé F-Type s pevnou střechou, dosud se nabízel pouze v provedení roadster.

BMW letos kromě sportovních modelů M3/M4 ukáže novou řadu 2 a nové SUV – X4. Koncem roku by BMW mělo představit novou generaci X6. Značka Mini, kterou mnichovská automobilka vlastní, začne v dubnu prodávat svůj nejznámější model - nové Mini. [celá zpráva]

Foto: Mini

Mini Cooper (2014)

Mondeo, XC90 a další...

Volvo by do konce roku mělo představit novou generaci sportovně-užitkového XC90. Také Nissan v tomto roce ukáže nové SUV, konkrétně model X-Trail. Porsche začne prodávat své druhé SUV, Macan. [celá zpráva]

Ford letos konečně začne prodávat nové mondeo, model, který se měl ukázat už před dvěma roky. V září by se měla ukázat i nová generace S-Maxu a technicky spřízněného modelu Galaxy. Letos se ukáže i nový Transit a Tourneo.

Subaru začne v dubnu prodávat sportovní verzi imprezy - WRX STI. Na druhou půli roku je ohlášené Mitsubishi Pajero a Hyundai i20.

Foto: Porsche

Porsche Macan (2014)

Peugeot začne v květnu nabízet model 308 v karosářském provedení kombi (SW). Renault by měl koncem roku představit novou lagunu.

Vzhledem k tomu, že automobilky si nově chystané modely střeží jako oko v hlavě, bude nových modelů v roce 2014 samozřejmě mnohem více. Výše uvedený přehled vyjmenoval dosud známé novinky. I tak si letos automobiloví fanoušci přijdou na své.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám