Hlavní obsah

České Auto roku 2014 zná pět finalistů, probojovala se tam i octavia

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaguar F-Type, Mazda6, Mercedes-Benz S, Peugeot 308 a Škoda Octavia. To jsou finalisté ankety Auto roku 2014 v České republice. Pětici zástupců vybrala novinářská porota ze 37 nových modelů.

Foto: Auto roku 2014 v ČR

Do ankety bylo nominováno 37 nových modelů.

Článek

Anketu pořádají dohromady Klub motoristických novinářů a Klub motoristických publicistů ve spolupráci se Svazem dovozců automobilů a Sdružením automobilového průmyslu.

Souběžně, stejně jako v minulých letech, bude hlasovat veřejnost v pěti kategoriích: městské vozy, nižší střední třída, střední a vyšší střední třída, sportovní vozy, terénní a velkoprostorové vozy.

Mercedes S-Class

Od loňska je v Česku opět pouze jedna soutěž o auto roku. Skončilo tak čtyřleté období, kdy vedle sebe fungovala odborná anketa Klubu motoristických novinářů (KMN) a soutěž pořádaná Svazem dovozců aut a Sdružením automobilového průmyslu. Anketa se koná podle mezinárodních pravidel Car of The Year, kterými se dosud řídil KMN.

Test Jaguar F-Type SVideo: Novinky

Vloni anketu vyhrál Volkswagen Golf, Škoda Rapid se do finálového výběru neprobojovala. Vítězný golf získal od motoristických novinářů 207 bodů, Toyota GT 86 měla o pouhých 17 bodů méně. S větším odstupem skončila na třetím místě Mazda CX-5 se 133 body.

Test Škoda Octavia RS - TSI vs. TDIVideo: Novinky

Anketa

Vyberte Auto roku 2014 V ČR:
Jaguar F-Type
4,6 %
Mazda6
42,7 %
Mercedes-Benz S
8,1 %
Peugeot 308
5,4 %
Škoda Octavia
39,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4961 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám