Hlavní obsah

Dobrodružnější vzhled: Opel ukázal oplastovanou Insignii Country Tourer

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel představil insignii v karosářské verzi kombi s „outdoorovým” oplastováním. V nabídce budou tři motorizace, model pojmenovaný Insignia Country Tourer se ve světové premiéře ukáže v září na frankfurtském autosalonu. Objednávat lze už nyní.

Foto: Opel

Opel Isnignia Country Tourer (2013)

Článek

Dobrodružněji vypadající verze kombíků jsou v nižší střední i střední třídě v posledních letech oblíbené, na což pochopitelně reagují i automobilky. Obvykle nejsou outdoorové verze, které přinášejí pocit SUV auta i v běžném kombi, prodejním hitem, je však dobré je mít v nabídce.

Opel nyní bude nabízet oplastovanou verzi insignie kombi s vyšší světlou výškou a pohonem všech čtyř kol, postavenou podle tradičního receptu. Navenek se auto liší černými plasty, které se od spodního nárazníku táhnou kolem celého auta. Nápadnější jsou plastové lemy podběhů kol; vzadu je pak standardem zdvojená koncovka výfuku (kromě základní motorizace).

Foto: Opel

Opel Isnignia Country Tourer (2013)

V nabídce jsou tři motorizace. Zážehové zastupuje čtyřválec 2.0 SIDI (Spark Ignition Direct Injection) Turbo o výkonu 184 kW (250 k) a 400 Nm točivého momentu. Základní pohonnou jednotkou je turbodiesel 2.0 CDTI o výkonu 120 kW (163 k) a 350 Nm (krátkodobě až 380 Nm).

Ještě větší porci výkonu nabídne vznětový čtyřválec 2.0 BiTurbo CDTI se sekvenčním přeplňováním dvojicí turbodmychadel – 400 Nm a 143 kW (195 k).

Foto: Opel

Opel Isnignia Country Tourer (2013)

Pohon 4x4 zajišťuje lamelová spojka Haldex, kterou mj. využívá i koncern Volkswagen. V nabídce jsou šestistupňové převodovky (manuální i automatická), pro motor 2.0 BiTurbo CDTI není na výběr a zákazníci se musí spokojit se samočinnou převodovkou.

Cena Insignie Country Tourer začíná na částce 783 900 korun za verzi s motorem 2.0 CDTI/120 kW s manuální 6stupňovou převodovkou.

Objednávat lze už nyní, k zákazníkům se první kusy dostanou po zářijové premiéře na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Foto: maž, Novinky

Opel Insignia kombi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám