Hlavní obsah

Škoda na tuningovém srazu ukázala Rapid Sport i sportovní paket pro octavii

Novinky, maž

Škoda na tuningovém srazu automobilů koncernu Volkswagen u jezera Wörthersee (8. – 11. května) ukázala kromě dopředu avizovaného Rapidu Sport rovněž sportovní paket na Octavii RS. Ten se pravděpodobně bude prodávat, třebaže to Škoda zatím oficiálně nepotvrdila.

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid Sport (2013)

Článek

Zajímavým exponátem na škodováckém stánku u jezera Wörthersee byla bezpochyby Octavia Combi se sportovním paketem. V čem se liší od běžného provedení? Mřížka chladiče je v třpytivé černé barvě, nový je nepřehlédnutelný červenočerný přední spoiler. Octavia tak zepředu působí mnohem výrazněji.

Vnější zpětná zrcátka a střešní lišty jsou černé, zadní difuzor je v červené a černé barvě. Popisovaná Octavia stojí na 18palcových kolech v matné černé barvě. Uvnitř jsou černé sportovní sedačky a hliníkové pedály.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Combi se sportovním paketem - zatím jediná dostupná fotografie

Sportovní paket naznačuje, jak by mohla vypadat Octavia RS, která se poprvé ukáže ve světové premiéře na festivalu rychlosti v britském Goodwoodu. Ten se letos koná od 11. do 14. července. Třetí generace Octavie RS bude nejrychlejším modelem v historii mladoboleslavské automobilky. K dispozici bude i dieselová verze, kombi a automobilka zvažuje do budoucna i pohon 4x4.

Rapid ve sportovním

Druhým zajímavým modelem je Rapid Sport. Ten je nalakován v metalických barvách červená Corrida a šedá Steel. Auto stojí na velkých 19palcových kolech z lehké slitiny (mimochodem, sériová verze Škody Octavia RS bude mít jako první škodovka v historii až dvacetipalcová kola).

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid Sport (2013)

Předek má jiný spoiler, větší je i otvor pro přívod vzduchu. Mohutnější jsou i blatníky a boční prahy. Na zádi vozu je podle Škody výrazný nárazník se dvěma integrovanými koncovkami výfuku. Zadní skupinové svítilny s typickým písmenem C jsou barevně odlišené. Uvnitř je sportovní volant, sedačky Recaro (stejné dostane i Octavia RS) a osvětlené prahové lišty.

Škoda neuvedla, zda se Rapid Sport a Octavia se sportovním paketem budou vyrábět sériově.

Anketa

Ohodnoťte design Rapidu Sport (známkování jako ve škole)
1
81,2 %
2
9 %
3
3,7 %
4
1,6 %
5
4,5 %
Celkem hlasovalo 8523 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám