Hlavní obsah

Porsche letos zvýšilo prodej o čtvrtinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej německého výrobce luxusních sportovních automobilů Porsche v lednu meziročně stoupl o 25,5 procenta na více než 12 000 vozů. Důvodem je silná poptávka ve Spojených státech a Číně.

Foto: Porsche

Porsche Cayman (2012)

Článek

V USA se prodej zvýšil téměř o třetinu a v Číně téměř o 40 procent. Automobilce se podařilo zvýšit prodej také v Evropě, kde je nyní poptávka po automobilech pod tlakem v důsledku dluhové krize. Prodej vozů Porsche na evropském trhu stoupl o devět procent.

Šéf prodeje společnosti Bernhard Maier minulý měsíc uvedl, že Porsche hodlá letos opět zvýšit prodej a dosáhnout nového rekordu navzdory obtížným podmínkám na trzích. Loni ho automobilka zvýšila o téměř 19 procent na rekordních 141 075 vozů.

Stoprocentní kontrolu nad Porsche loni získal německý automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je Škoda Auto. Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám