Hlavní obsah

Český importér Kie nabízí pro modely cee´d a vengu přestavbu na LPG

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia nově poskytuje oficiální přestavbu na LPG pohon včetně plné záruky. Nabídka platí pro modely cee´d, cee´d SW a Venga s motorizací 1,4 CVVT. Rozhodně ale nejde o první oficiální předělání od Kie, od roku 2011 totiž dodává LPG i pro malé picanto.

Foto: maž, Novinky

Kia Venga

Článek

Pohon na LPG lze do benzínových automobilů dodatečně přimontovat, v poslední době stále více importérů umožňuje instalaci přímo z výroby. Aktivní je v tomto směru zejména italský Fiat, který většinu modelů poskytuje s možností instalace LPG. Škoda pak nabízí Octavii Combi s motorem 1,6 MPI a malé citigo. Přestavby na LPG přímo od výrobce dodává i Subaru, Kia, Mercedes-Benz, Volkswagen, Opel a Fiat.

Kia po malém picantu do nabídky LPG přestaveb nově zařazuje modely cee´d, cee´d SW a Venga. Na vozidlo po předělání přitom platí záruka v plném rozsahu. Při úpravě je umístěna toroidní nádrž v místě rezervy a nedochází tedy ke snížení užitné hodnoty vozu, objem zavazadelníku zůstává nezměněn.

Cena předělávky je 32 000 korun a provádějí ji vybrané servisy korejské automobilky. Analýzu výhodnosti pohonu na benzín, naftu a LPG najdete v našem starším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám