Hlavní obsah

Bentley má nejrychlejší kabriolet na světě

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bentley Continental GT Speed Convertible je se svojí rychlostí 325 km/h nejrychlejším sériovým kabrioletem na světě. Nový model pohání motor s výkonem 625 koní. Světovou premiéru nový kabriolet "zvládne" během ledna na detroitském autosalonu, datum zahájení prodeje zatím britská automobilka nezveřejnila.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT Speed Convertible (2013)

Článek

Nejvyšší rychlost není u otevřených automobilů tím nejdůležitějším parametrem, protože od určité rychlosti je jízda se staženou střechou poněkud nepříjemná. Tak či tak, k tomu, aby automobilky zaujaly, potřebují něco extra.

Bentley o svém novém modelu Continental GT Speed Convertible tvrdí, že s rychlostí 325 km/h jde o nejrychlejší kabriolet na světě. Je to pravda, přestože najdeme i rychlejší otevřené automobily: Lamborghini Murciélago Roadster - 330 km/h nebo Bugatti Veyron (s karoserií targa) má rychlost elektronicky omezenou na 350 km/h (jinak by zvládlo přes 400 km/h). Nabídku rychlých kabrioletů mají i tuningové firmy, například Brabus nabízí upravená kabria Mercedes-Benz s maximální rychlostí kolem 370 km/h.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT Speed Convertible (2013)

Nové Bentley  pohání šestilitrový 48ventilový dvanáctiválec s výkonem 625 koní, respektive 460 kW. Dvakrát přeplňovaný motor přenáší 800 Nm na všechna čtyři kola, v nabídce je výhradně osmistupňová automatická převodovka od ZF. Stovku zvládne za 4,4 sekundy, zrychlení 0-160 km/h pod deset sekund (9,7 s). Ručka tachometru se zastaví při již zmiňovaných 325 km/h.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT Speed Convertible (2013)

Kabriolet s délkou 4806 mm je ale dost těžký - podle výrobce váží 2495 kilogramů. V kombinovaném režimu činí výrobcem udávaná spotřeba 14,9 l, ve městě se ale odběr paliva z 90litrové nádrže zvýší na teoretických 22,5 litrů.

O zpomalení se starají kotouče s průměrem 405 mm, v nabídce příplatkové výbavy jsou i karbonové brzdy. Litá kola mají standardně průměr 21 palců, ke stahování střechy Bentley dosud nic nesdělilo. Neznámou je i cena a přesné datum zahájení prodeje. Jisté je, že objektivy fotografů se na nový model s logem Bentley zaměří během detroitského autosalonu, jenž začíná za 11 dní.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT Speed Convertible (2013)

Reklama

Výběr článků

Načítám