Hlavní obsah

Beetle Cabriolet lze objednat, k zákazníkům dorazí nejdříve v květnu

Novinky, maž

Tuzemský importér automobilky Volkswagen začal předprodávat nový Beetle Cabriolet. Ceny začínají na 484 900 korunách, a přestože třeskuté mrazy nejsou ani pro moderní kabriolety úplně to pravé, první zákazníci se dočkají až v květnu. Tak dlouhá je čekací lhůta auta vyráběného v Mexiku.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Beetle Cabriolet (2013)

Článek

Nejlevnější model Basic, poháněný motorem 1.2 TSI o výkonu 77 kW/105 k v kombinaci s šestistupňovou mechanickou převodovkou, stojí v Česku 484 900 korun. To je o rovných 90 tisíc korun více, než kolik chce tuzemský importér za Brouka v provedení s pevnou střechou. Na kabriolet se ale zákazníci pěkně dlouho načekají, z mexické továrny k nim objednané auto přijede až téměř za půl roku.

Základní výbava je stejná pro uzavřenou verzi i pro kabriolet. Základní výbavový stupeň Basic zahrnuje rádio, manuální klimatizaci, tempomat, elektronický stabilizační systém nebo asistent pro rozjezd do kopce. Dražší stupeň výbavy Design má navíc 16" kola z lehké slitiny, mlhové světlomety a lepší přední sedačky.

Nejdražší Sport k výše uvedenému přidává automatickou klimatizací Climatronic, sportovní sedadla vpředu, sportovní podvozek a 17palcová kola z lehké slitiny.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Beetle Cabriolet (2013)

Kabriolet odvozený z aktuální generace beetlu dostane klasickou plátěnou střechu. Ta se ovládá elektromechanicky, po stisknutí tlačítka se samočinně stáhne za deset sekund. Se střechou lze manipulovat i za jízdy, a to až do rychlosti 50 km/h.

V nabídce jsou dvě barevná provedení střechy. Pro případ převrácení nechybí výztuhy, které se vysunou za hlavami cestujících.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Beetle Cabriolet (2013)

Nabídka motorizací kopíruje uzavřenou verzi. Na výběr bude pětice motorů 1.2 TSI 77 kW (105 k), 1.4 TSI 118 kW (160 k) a 2.0 TSI 147 kW (200 k). Naftové agregáty zastupuje 1.6 TDI 77 kW (105 k) a 2.0 TDI 103 kW (140 k).

K dispozici jsou kromě manuálních převodovek (až na 1.6 TDI jsou šestistupňové) také dvouspojkové DSG se šesti nebo sedmi rychlostními stupni.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Beetle 2.0 TSI

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám