Hlavní obsah

Hyundai omladil Equus, svůj nejluxusnější model

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejský Hyundai po třech letech modernizoval svou vlajkovou loď. Změny jsou spíše kosmetického rázu, jiná jsou například vnější zpětná zrcátka nebo absence chromových ozdob. V Česku se tento model neprodává.

Foto: Hyundai

Hyundai Equus (2013)

Článek

Omlazený equus působí díky absenci chromu dospěleji, nová je i nabídka litých kol. Modifikací prošla i vnější zpětná zrcátka, zadní svítilny využívají LED technologii. Další změny se odehrály v interiéru: nová je středová konzola s analogovými hodinami.

Nový volič převodovky se velmi nápadně podobá pákám ze současných BMW. Novinkou je technologie sledující mrtvý úhel a head-up displej, který promítá na čelní sklo aktuální rychlost a informace o navigačním systému.

Foto: Hyundai

Hyundai Equus - verze před faceliftem

Foto: Hyundai

Hyundai Equus (2013)

Nabídka výhradně benzínových motorizací se nezměnila, k mání je 3,8litrový šestiválec s výkonem 334 koní a 395 Nm točivého momentu. Nechybí ani pětilitrový osmiválec s výkonem 416 koní a 510 Nm točivého momentu. Výkon se přenáší na kola zadní nápravy.

Nový Hyundai Equus se stejně jako předchůdce na českém, respektive evropském trhu prodávat nebude.

Foto: Hyundai

Hyundai Equus (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám