Hlavní obsah

BMW má čtyřku, novou modelovou řadu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW oficiálně ukázalo svou novou modelovou řadu. BMW řady 4 Coupe Concept se ukáže příští měsíc na autosalonu v Detroitu. Mnichovská automobilka jej prezentuje jako koncept, rysy karoserie i použitá technika jsou nicméně velmi sériové.

Foto: BMW

BMW řady 4 Coupe (koncept, 2012)

Článek

Řada 4 se sice v příštím roce rozšíří modelovou řadou, ve skutečnosti ale půjde o nové BMW řady 3 ve verzi kupé. To bude mít nově označení „řada 4“, nebo chcete-li v originále „4er“. Nový model je dlouhý 4641 mm, oproti stávající „trojce kupé“ je novinka o 44 mm širší  a o 16 mm nižší (nyní 1362 mm). Rozvor náprav má hodnotu 2810 mm, což je o 50 mm více než u stávající generace. Větší je i rozchod kol (vpředu o 45 mm), vzadu dokonce o 80 mm.

Foto: BMW

BMW řady 4 Coupe (koncept, 2012)

Atraktivně vypadající koncept, který hodně připomíná hotové auto, stojí na efektních dvacetipalcových pětipaprskových litých kolech. BMW ukázalo i interiér, ten se ale od stávající „trojky“ neliší; hnědé provedení každopádně působí velmi luxusně.

Foto: BMW

BMW řady 4 Coupe (koncept, 2012)

O motorech či použité technice zatím nepadlo ani slovo. Dá se však předpokládat, že v nabídce budou šestiválcové jednotky (ať vznětové či zážehové) a poháněná bude jako obvykle zadní náprava. Více informací BMW patrně sdělí během světové premiéry, která proběhne v lednu na detroitském autosalonu.

Foto: BMW

BMW řady 4 Coupe (koncept, 2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám