Hlavní obsah

Škoda bude příští rok v Číně vyrábět a prodávat modely Rapid a Yeti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka Škoda začne příští rok vyrábět a prodávat modely Rapid a Yeti v Číně. Na svém nejdůležitějším odbytišti tak zvýší počet nabízených modelů na pět. Za prvních deset měsíců roku zde firma prodala 204 800 vozů, o 7,3 procenta meziročně více, nejžádanější byla Octavia.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Yeti

Článek

Kompaktní SUV Yeti a nový model Rapid začne příští rok vyrábět závod čínského partnera Shanghai Volkswagen. Oba vozy mají značce na čínském trhu zajistit další růst v segmentech, o které je zájem.

Od ledna do září byla nejžádanějším modelem Octavia. Prodalo se 125 000 vozů. Octavia byla i první model, který se v Číně začal přesně před pěti lety vyrábět a prodávat. V roce 2008 následovala Fabia a v roce 2009 Superb. Vloni se v Číně prodalo na 220 000 škodovek a od roku 2010 je tato země největším trhem značky.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid (2012)

Na probíhajícím autosalonu v čínském Kuang-čou Škoda poprvé představila úsporný model Superb GreenLine. Díky systému start-stop, rekuperaci a speciálním pneumatikám má spotřebu benzinu šest litrů na 100 kilometrů. Vozy Superb si v Číně od roku 2009 do konce letošního října koupilo 132 000 zákazníků.

Cílem automobilky je do roku 2018 vyrábět 1,5 miliónu aut ročně. Trhy, jako jsou Čína nebo Rusko, firmě dlouhodobě zajišťují růst prodejů. Naopak v západní a střední Evropě se v posledních dvou měsících odbyt vozů Škoda meziročně snížil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám