Hlavní obsah

Maserati nečekaně ukázalo šestou generaci luxusního sedanu Quattroporte

Novinky, maž

Šestá generace luxusního sedanu Maserati Quattroporte se ukáže v lednu na autosalonu v Detroitu. Nový model je lehčí a větší než dříve, vzhledově se příliš nezměnil.

Foto: Maserati

Maserati Quattroporte (2013)

Článek

Nový model, který se překvapivě ukázal před pár hodinami, je delší a lehčí než odcházející verze. Přestože italská automobilka nezveřejnila všechny parametry, délka narostla o 148 milimetrů na stávajících 5200 milimetrů. Prodloužení rozvoru díky novému šasi znamená více místa pro cestující na zadních sedadlech.

Designové změny jsou celkově menší, nová přední maska s jinými světlomety ale luxusnímu sedanu s geny od Ferrari podle nás sluší. Automobil působí z dosud zveřejněných fotografií moderněji.

Foto: Maserati

Maserati Quattroporte (2013)

Díky použití hliníku klesla hmotnost, zatím neoficiálně se hovoří o 50 ušetřených kilogramech, realita je ale možná ještě lepší. Standardně jsou poháněná kola zadní nápravy, v roce 2014 ale na trh přijde i varianta s pohonem všech čtyř kol.

Foto: Maserati

Maserati Quattroporte (2013)

Maserati zatím nepotvrdilo žádnou z nabízených motorizací. Při zahájení prodeje by měl být k dispozici 4,7litrový osmiválec původem z Ferrari. Jeho výkon bude činit 453 koní (338 kW). Později se předpokládá i příchod přeplňovaného šestiválce a dost možná dojde i na vznětový motor.

Foto: Maserati

Maserati Quattroporte (2013)

Více podrobností Maserati k šesté generaci Quattroporte sdělí v lednu, kdy na detroitském autosalonu zažije tento model svou výstavní světovou premiéru.

Foto: Maserati

Maserati Quattroporte (2013)

Anketa

Jak se vám líbí nové Maserati Quattroporte? (hodnocení jako ve škole)
1
86,3 %
2
8,8 %
3
2,2 %
4
1 %
5
1,7 %
Celkem hlasovalo 2320 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám