Hlavní obsah

Mini Countryman 2013: upravený interiér, nové barvy karoserie a nižší emise

Novinky, maž

Britské Mini zveřejnilo změny na modelu Countryman pro modelový rok 2013. Jde o několik detailů, změnil se hlavně interiér. Vnější design automobilu zůstal stejný, nové jsou dvě metalické barvy karoserie.

Foto: Mini

Mini Countryman (2013)

Článek

Odlišnosti poznáte až po otevření dveří. Změny jsou ale kosmetické, například tlačítka pro elektrické stahování oken nejsou umístěna na středovém panelu, ale na panelu dveří. Nové jsou i výplně dveří a černé ozdobné lišty kolem centrálně umístěného rychloměru a čtyř výdechů ventilace.

Countryman je nyní ve standardní výbavě dodáván se třemi zadními sedadly, bez příplatku ale můžete zvolit čtyřmístné provedení. Nová je černá a červená metalická barva.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mini Cooper S Countryman ALL4

Foto: Mini

Mini Countryman (2013)

V nabídce je šest motorizací, tři zážehové a tři vznětové čtyřválce s výkonem od 66 kW/90 k do 135 kW/184 k. Vrcholem je sportovní verze John Cooper Works Countryman. Tu pohání přeplňovaný motor s výkonem 160 kW, tj. 218 koní.

Pro tento model a dva silnější motory lze zvolit variantu s pohonem všech čtyř kol. Základní dva motory už nyní splňují emisní normu EU6, platnou od roku 2014.

Foto: Mini

Mini Countryman (2013)

Reklama

Výběr článků

Načítám