Hlavní obsah

Citigo je k dostání s pohonem na stlačený zemní plyn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská Škoda nově nabízí městský model Citigo s pohonem na stlačený zemní plyn. Cena nejlevnější třídveřové verze CNG Citigo Green tec začíná v provedení Active na 254 900 korunách.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo CNG Green tec (2012)

Článek

Automobilka udává spotřebu 4,4 metrů krychlových zemního plynu na 100 kilometrů a dojezd na jednu nádrž až 620 kilometrů. Jeden metr krychlový stojí 17 - 20 korun, takže 1 ujetý kilometr vás vyjde s tímto pohonem na zhruba 80 haléřů.

Citigo s motorem o objemu jeden litr a výkonu 50 kilowattů vyprodukuje 79 gramů CO2 na kilometr. Podle automobilky tak stanovuje nová měřítka šetrnosti k životnímu prostředí. Paket Green tec se skládá z prvků šetřících palivo jako je systém Start-Stop, rekuperace brzdné energie a pneumatiky se sníženým valivým odporem. Dojezd vozu činí 620 kilometrů, z toho 400 kilometrů na plyn a 220 kilometrů na benzin v rezervní nádrži.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo CNG Green tec (2012)

Zemní plyn je uložen ve dvou nádržích o celkovém objemu 72 litrů (12 kilogramů CNG). Větší nádrž je za zadní nápravou v místě po rezervním kole, menší nádrž je pak přímo vedle desetilitrové benzinové.

Cena prvního sériového modelu značky na CNG začíná na částce 254 900 korun za třídveřovou variantu Active. Nejdražší provedení Elegance pak stojí 279 900 korun. Vozy s pěti dveřmi jsou stejně jako u běžných benzinových Citigo dražší o 10 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám