Hlavní obsah

Hyundai Santa Fe má problém, v USA vyšetřují jeho řízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Regulátoři ve Spojených státech vyšetřují problém s řízením u sportovně-užitkových automobilů Hyundai Santa Fe, který může vést ke ztrátě kontroly nad vozidlem. Oznámil to v pátek Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA).

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe

Článek

Vyšetřování se týká zhruba 70 000 automobilů Santa Fe z modelového roku 2011. Jeho cílem je stanovit, zda je problém natolik závažný, že bude Hyundai nucen svolat tyto vozy k opravě. V souvislosti s problémem zatím nebyly hlášeny žádné nehody ani zranění, napsala agentura AP.

Hyundai již v létě svolal ve Spojených státech do servisů téměř 200 000 vozů Santa Fe z let 2007 až 2009 k přeprogramování senzorů airbagů tak, aby správně detekovaly malého nebo lehkého dospělého. Udělal tak na základě stížností několika dospělých vážících méně než 60 kilogramů, jimž se airbagy po srážce nespustily.

Hyundai je největší automobilkou v Jižní Koreji. Společně se sesterskou firmou Kia tvoří pátého největšího producenta automobilů na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám