Hlavní obsah

Motoristické novinářky zvolily evoque nejlepším autem letošního roku

Novinky, maž

V rámci pařížského autosalonu byly vyhlášeny výsledky ankety „The Women's World Car of the Year“. Ta je rozdělena do čtyř kategorií: rodinný automobil, luxusní automobil, sportovní automobil a úsporný automobil. V anketě hlasují výhradně motoristické novinářky z celého světa.

Článek

Anket, při kterých se volí nejlepší auto roku, existují desítky, možná stovky. Žebříček, jehož výsledky byly letos vyhlášeny na pařížském autosalonu, je unikátní v tom, že v něm hlasují výhradně ženy, které se živí psaním o autech.

Vloni volilo čtrnáct motoristických novinářek ze dvanácti zemí světa; Česká republika v porotě chyběla, ač u nás v této profesi působí dvě ženy. Letos nebylo množství žen v porotě oznámeno, opět se ale jednalo o zástupkyně ze dvanácti zemí světa.

Absolutním vítězem se stal Range Rover Evoque před BMW řady 3 a Audi Q3. Kategorii „rodinná auta“ ovládlo BMW řady 1 před Audi Q3 a Fordem Focus. V luxusních autech nejvíce bodoval celkový vítěz, tj. Evoque. Druhé místo vybojoval Jaguar XJ a třetí skončilo Audi A6.

Foto: BMW

BMW řady 1 (třídveřová verze, 2012)

Hodnotila se i sportovní auta. Vyhrálo Porsche 911 před Jaguarem XKR a Mercedesem-Benz SLK. Honda Civic se stala vítězem v kategorii úsporný automobil, přičemž druhé místo obsadil Volkswagen Up a na třetí pozici se dostal Ford Fiesta.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Honda Civic 1.8 i-VTEC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám