Hlavní obsah

Harley-Davidson oslaví svých 110 let perletí a bronzem

Novinky, Petr Kološ

Tak jako pro obchodníky začínají Vánoce už v říjnu, podobně ve firmě Harley začali s předstihem upozorňovat na své kulaté 110. výročí, které připadá až na příští rok. Oslaví ho edicemi limitovaných strojů s měděnými logy a novými perleťovými laky. Přidají i nové modely.

Foto: H-D

Současná produkce H-D

Článek

Oslavy 110. výročí Harley-Davidson vyvrcholí v Milwaukee sice až v období mezi 29. srpnem a 1. zářím roku 2013, ovšem už teď si můžete vybrat, na jakém stroji na slavnostní party vyrazíte. Výrobce pořádá oslavy dvě - jednu v polovině července v Římě, druhou v sídle společnosti v Milwaukee právě na konci srpna 2013.

K výročí si Harley-Davidson vyrobí devět limitovaných edicí. Každý z výročních modelů bude mít přiděleno sériové číslo a pamětní znak na nádrži. Bude bronzový na černě poniklovaném podkladu. Lesklé logo H-D vyvedou ve zlatavém odstínu, vzorované kovářskou metodou „cloisonné“.

Foto: H-D

H-D Road King

Stroje z limitované edice se mají vyznačovat i exkluzivním bronzovo-černým vintage lakem. K dispozici budou s veškerým továrně dostupným příslušenstvím už ve standardní výbavě. Vyrobené množství se liší model od modelu.

Zatímco Electra Glide Ultra Limited 110th Anniversary Edition sjede v limitovaném počtu 3750 kusů, modelů CVO Road King a Road Glide 110th Anniversary Edition sjede z linek 900 kusů. Každý z motocyklů CVO výroční limitované edice bude navíc charakteristický exkluzivním provedením laku Diamond Dust a Obsidian.

Kola o velikosti až 21 palců

S novým modelovým rokem pak H-D představuje i motorku CVO Breakout. Na cestách prý bude působit jako pochromovaná pěst, rozrážející vzduch při každém přidání plynu. Motor Twin Cam 110B o objemu 1802 ccm nabídne více točivého momentu (162 Nm/3500 ot.)

Jde prý o nejlepší poměr mezi výkonem a váhou ze všech současných strojů CVO. Připomeňme, že CVO je program, ve kterém H-D představuje nové custom komponenty ještě před tím, než jsou dostupné k volnému prodeji.

Foto: H-D

H-D Softail Deluxe

Dvě barevné varianty CVO Breakout jsou charakteristické ručně lakovanými ocelovými částmi na palivové nádrži a blatnících. Třetí se vyznačuje nanášením barvy přes krajkovou textilii. Pro vytvoření maskulinního profilu osekali ve firmě blatníky na povinné minimum tak, aby bylo co nejvíc vidět pneumatiky.

Foto: H-D

H-D CVO Breakout

Dalším stylovým prvkem jsou nová leštěná turbínová kola. Přední má 21 palců i paprsků a 130 mm širokou pneumatiku. Vzadu je 18palcové zadní kolo s 240 mm širokou pneumatikou. Odpružení zadního kola je skryto. K motorce dostanete venkovní a vnitřní ochrannou plachtu s logem CVO, nářadí, hadřík z mikrovlákna a značkovou zarážku pod stojan.

Drsnější Street Bob

Další novinka - model Street Bob získá v roce 2013 drsnější profil s nově ztmaveným trojitým držákem a hnací jednotkou. Má zkrácený zadní blatník a nové zadní svítilny. Najdete na něm sólo sedlo a řídítka mini-ape montovaná na nových držácích. Barvy zahrnují perleťově vločkovitý lak Hard Candy Custom a další barevné kombinace.

V modelovém roce 2013 se dostává ke slovu perleť. Laky jako „Big Red Flake“, „Lucky Green Flake“ a „Coloma Gold Flake“ mohou být objednány už jako základní výbava a použity jako podklad pro další úpravy. Téma Hard Candy Custom obohatilo i oblast doplňků a motocyklového oblečení.

Reklama

Výběr článků

Načítám