Hlavní obsah

Volvo V40: první auto na světě s airbagem pro chodce

Novinky, Martin Žemlička

Na autosalonu v Ženevě ukáže Volvo novou V40, automobil nižší střední třídy, který si konkuruje například s Octavií Combi, focusem či golfem. Patrně nejzajímavější novinkou nové V40 je speciální airbag pro chodce. Nikdo jiný jej zatím nenabízí.

Volvo V40 - první videoVideo: Volvo

 
Článek

Volvo je známo svou vysokou aktivní i pasivní bezpečností a nový model V40 není jiný. Kromě standardních bezpečnostních technologií tu máme rozpoznávání chodců s funkcí automatického brzdění a ‒ vůbec poprvé ‒ airbag pro chodce.

Technické podrobnosti ale Volvo neuvedlo. Systém City Safety pro automatické zpomalení, respektive zastavení vozidla v nízkých rychlostech byl vylepšen a nově dokáže fungovat při rychlostech do 50 km/h.

Foto: Volvo

Volvo V40 (2012)

Švédská automobilka zatím neuvedla, jaké motory bude pro V40 nabízet, otazníky se vznášejí také nad zavěšením podvozku a velikostí. Více bude jasné až po oficiálním uvedení na ženevském autosalonu.

Foto: Volvo

Volvo V40 (2012)

Volvo předpokládá roční prodej 90 tisíc kusů modelu V40, přičemž celých 85 procent se prodá v Evropě. Nový model se začne prodávat v květnu, vyrábět se bude v Belgii. Ceny zatím nebyly zveřejněny.

Foto: Volvo

Volvo V40 (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám